Osnovni podatki
Naslov v izvirniku:
Z znanjem do zdravja zaposlenih
Sodelavci:
,
 
Trajanje:
1. oktober 2013–1. november 2014
Opis

 Projekt Z znanjem do zdravja zaposlenih predstavlja učinkovit pristop za promocijo zdravja na delovnem mestu in zmanjšanje odsotnosti z dela v dejavnosti zdravstva. Vključuje tako usposabljanje sindikalnih predstavnikov za proaktivno promocijo zdravja, kot izvedbo primera dobre prakse v Splošni bolnišnici Novo mesto. Več o projektu si lahko preberete tukaj.

Projekt Z znanjem do zdravlja zaposlenih je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2013 in 2014 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Rezultati

Promocija zdravja v Splošni bolnišnici Novo mesto

Zdravje je naša prva prioriteta. Tega se še zlasti zavemo, ko imamo težave z zdravjem sami ali kdo v naši družini. Žal je visok delež zdravstvenih težav, ki jih imamo ljudje, povezan prav z našim delom. Tako v obdobju od oktobra 2013 do oktobra 2014 v Splošni bolnišnici Novo mesto poteka projekt „Z znanjem do zdravja zaposlenih.« Cilj projekta je promocija zdravja med zaposlenimi in zmanjšanje bolniške odsotnosti ter usposabljanje sindikalnih zaupnikov za proaktivno promocijo zdravja. Več na 21. strani glasila Vizita.

Vodja projekta

Finančni vir

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije

Raziskovalna področja

Psihologija S260 • Javno zdravstvo, epidemiologija B680 

Ključne besede

promocija zdravja • preventiva • stres na delovnem mestu