Osnovni podatki
Datum objave:
2. julij 2019
Opis

PRVA NAJAVA IN VABILO NA STROKOVNO KONFERENCO

INOVATIVNOST IN USPEŠNOST PROGRAMA OMRA: VEČNIVOJSKO DO BOLJŠEGA PREPOZNAVANJA MOTENJ RAZPOLOŽENJA V SLOVENIJI

 

10. oktober 2019, Prešernova dvorana SAZU (Novi trg 4, Ljubljana)

 

 

Izteka se dvoletni inovativni program "Z večjo pismenostjo o duševnem zdravju do obvladovanja motenj razpoloženja" (OMRA), ki ga je podprlo Ministrstvo za zdravje RS. Izvajalci programa, Družbenomedicinski inštitut ZRC SAZU, Inštitut Karakter in skupina prostovoljcev, smo v tem času dosegli ogromno.

Vabljeni na spletno izobraževalno platformo programa www.omra.si in naš Facebook ali Twitter profil (@ProgramOmra), kjer si lahko ogledate naše aktivnosti in rezultate. Z vsemi aktivnostmi smo želeli dvigniti raven prepoznavanja motenj razpoloženj, prikazati, da pomoč v duševni stiski obstaja, spodbuditi govor o duševnih težavah, zmanjšati družbeno stigmo in občutke samostigme ob iskanju strokovne pomoči. Predvsem nas veseli, da smo se z "gostovanji" po različnih krajih SV Slovenije uspeli približati in doseči ljudi, ki prepogosto ostajajo na obrobjih. Na Koroškem, Štajerskem in v Pomurju smo namreč uspešno in angažirano izvedli kar 23 celodnevnih delavnic OMRA, udeležilo se jih je 1096 oseb. Odzivi, ki smo jih prejemali so bili izjemno pozitivni, predavalnice pa polne do zaključka vsake delavnice. 

 

V četrtek, 10. oktobra 2019, na svetovni dan duševnega zdravja, pripravljamo konferenco, na kateri bomo strokovni javnosti predstavili rezultate in posebnosti programa OMRA. Pridružili se nam bodo tudi gostje in oblikovalci politik, ki bodo predstavili najnovejša priporočila in primere dobrih praks s področja zagotavljanju boljšega duševnega zdravja pri nas.

 

Konferenca se bo pričela ob 10.30 in zaključila ob 15.00 uri.

 

Dogodek bo dobra priložnost za izmenjavo svežega znanja, mnenj in prenos dobrih izkušenj s terena. Program vam sporočimo kmalu. Srčno upamo, da se nam pridružite!  

 

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite na elektronski naslov: anela.klemenc-beso@zrc-sazu.siZa dodatne informacije nas lahko kontaktirate tudi na  031 204 595 med 10.00 in 14.00 uro.

 

S prijaznimi pozdravi, 

 

dr. Lilijana Šprah, univ dipl. psih.

Vodja programa OMRA

 

 

Epidemije in zdravstvo v zgodovinski perspektivi

14. 10. 2021 ob 9:00 • Atrij ZRC, Novi trg 2 Ljubljana

Več >>

Pristno, potvorjeno ali pomota? Ustvarjanje, poustvarjanje, prevara in ponarejanje v glasbi in sorodnih umetnostih.

Mednarodni znanstveni simpozij

21. 10. 2021 ob 9:00 • Ljubljana, Novi trg 2 in 4

Več >>