21

SEP

09:00

Vabilo »Stanje in izzivi na področju Alzheimerjeve bolezni v Sloveniji: sindemija SARS-CoV-2/COVID-19 in Alzheimerjeva bolezen«Osnovni Podatki

21. september 2021 ob 09:00
Zoom Webinar

Organizator: NIJZ, Združenje Spominčica – Alzheimer Slovenija


Opis

Spoštovani,

ob letošnji obeležitvi Svetovnega dne Alzheimerjeve bolezni na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje v sodelovanju z Znanstvenoraziskovalnim centrom Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU) in z združenjem Spominčica – Alzheimer Slovenija pripravljamo 1. nacionalno konferenco z mednarodno udeležbo z naslovom »Stanje in izzivi na področju Alzheimerjeve bolezni v Sloveniji: sindemija SARS-CoV-2 /COVID-19 in Alzheimerjeva bolezen«.

Z nacionalno konferenco želimo prispevati k ozaveščanju javnosti, večji destigmatizaciji demence, boljšemu prepoznavanju in zdravljenju demence ter opozoriti na težave in izzive, s katerimi se soočajo osebe z demenco, njihovi svojci in skrbniki ter zdravstveni sistem v času pandemije COVID-19.
Na dogodku bodo sodelovali slovenski poslanci v Evropskem parlamentu, predstavniki Ministrstva za zdravje, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Svetovne zdravstvene organizacije, Združenja Alzheimer Europe in drugi deležniki.

Vljudno vabljeni na 1. nacionalno konferenco z mednarodno udeležbo z naslovom »Stanje in izzivi na področju Alzheimerjeve bolezni v Sloveniji: sindemija  SARS-CoV-2/COVID-19 in Alzheimerjeva bolezen«, ki bo 21. septembra 2021; z začetkom ob 9. Uri.
Srečanje bo izvedeno na daljavo, s pomočjo aplikacije ZOOM Webinar. Prijavljenim udeležencem bomo povezavo na dogodek posredovali najkasneje do 20. septembra 2021.
Prosimo, da se na dogodek predhodno prijavite, saj je število mest omejeno. Prijave za udeležbo sprejemamo do vključno srede, 15. septembra 2021, oziroma do zapolnitve prostih mest na spletnem naslovu: https://anketa.nijz.si/a/127444
Preliminarni program in povezava do prijave na strokovno srečanje sta dostopna tudi na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl/dogodki/1-nacionalna-konferenca-stanje-in-izzivi-na-podrocju-alzheimerjeve-bolezni-v-sloveniji.
Postopek za pridobitev točk Zdravniške zbornice Slovenije in Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije poteka.
Strokovno srečanje bo brez kotizacije.

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za prijavo in udeležbo ter se veselimo srečanja z vami.